Karnival Silam 2010 (Daerah Kecil Tungku) – Updated!

Posted: 12 Julai 2010 in Komuniti Bebas Dadah, Program Bersama Pemimpin / Ahli Parlimen / Adun

9hb Julai 2010,

Kami mula bergerak ke Lahad Datu pada jam 10.00 pagi. Tiba di Lahad Datu pula pada sebelah petang. Alhamdulilah setelah berpusing-pusing di bandar Lahad Datu, akhirnya dapat juga kami hotel yang selesa untuk menidurkan diri yang serba  keletihan… apa tidaknya ianya satu perjalanan darat yang jauh dan memenatkan hehehee…….!

10hb Julai 2010,

Seawal jam 7.30pg kami mula berangkat ke lokasi program, bertempat di Felda Sahabat (Kolej KINI). Jauh juga tempat tu, mengambil masa kira-kira sejam lebih. Ketibaan kami disambut oleh AADK daerah Tawau. Tahniah kepada warga AADK Tawau kerana berjaya menganjur program yang hebat dan mendapat sambutan yang baik dikalangan penduduk setempat walaupun YB. Dato’ Wira Abu Seman Bin Yusop, Tim. Menteri Dalam Negeri tidak dapat hadir di saat akhir kerana urusan rasmi yang tidak dapat dielakkan. Majlis Perasmian tersebut telah disempurnakan oleh YB. Tuan Haji Salleh Bin Haji Kalbi, Ahli Parlimen Malaysia, P188 Silam yang juga bertindak sebagai wakil Tim. Menteri Dalam Negeri. Berikut adalah gambar-gambar dan video yang sempat diambil semasa program tersebut.

 
Ucapan alu-aluan oleh Puan Elmariah Chung
Tim. Pengarah AADK Negeri Sabah 
 
Obektif program :
Antaranya adalah untuk memastikan penduduk-penduduk setempat tahu tentang bahaya dan kesan dadah terhadap masyarakat. Disamping  bertujuan untuk menggerakkan para pemimpin untuk berganding bahu dengan AADK untuk memastikan kawasan bebas dadah.

p/s Video & gambar akan ditambah kemudian.

“MALAYSIA BEBAS DADAH TAHUN 2015”

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s