Pameran Antidadah Sempena Program Info Bestari, Komuniti 1 Malaysia, Kg. Cenderamat, Likas

Posted: 18 April 2011 in Ceramah, Pameran dll, Komuniti Bebas Dadah

Salam 1Malaysia,

Maaflah… lama inda kasi posting… maklumlah ada kesibukan sikit dan ada kursus + exam lagi hehehee…  Ari tu pada 10 April 2011 (Ahad),  Unit kami telah dijemput untuk buat pameran dan ceramah ringkas mengenai antidadah di kg. Cempaka Baru, likas… bah ada urang-urang likas kah yang baca posting ni? hahaaa… nanti bule la sharing dan komen-komen sikit k…

Uiiinaa.. ramai juga bah urang time tu.. berduyun-duyun warga Kg. tersebut tengok pameran kami… selepas ceramah ringkas daripada Bomba, giliran AADK pula.. bah apalagi terkeluarlah juga isi-isi yang mau disampaikan (bukan isi perut aaahh… kahakahh..) Time ceramah ringkas tu, adalah disentuh sikit mengenai apa itu dadah, bahaya dadah terutamanya Syabu, kandungan Syabu yang bikin orang gila, peranan masyarakat kampung, peranan ahli keluarga, macamana mau pelihara ahli keluarga agar inda terpengaruh dengan dadah, pengenalan Klinik cure & Care dan macam-macam lagi lah…  Uinna terketar jua kaki ni sebab baru perasan muda mudi yang duduk mencangkung di segenap sudut  sana siap pegang parang dan cangkul…. owhhh… rupa-rupanya dorang lepas gotong-royong terus dengar ceramah hahahaa…. tiada apa-apalah semunya ok-ok belaka… bagus-bagus ba urang kg. Cempaka, Likas ni….

Sebelum terlupa, kami mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada YB. Datuk Hajjah Jainab DSP Hj. Ahmad Ayid kerana menyelitkan ucapan berliau berhubung dengan Klinik Pulih & Prihatin 1Malayisa / Cure & Care Clinic (lihat info C & C sini : https://aadksabah.wordpress.com/2010/11/23/promosi-cure-care-1malaysia-cc-1malaysia-sedang-dijalankan-sekarang-23-nov-2010/ )

tengkiu la urang likas sebab bagi full attention bilang urang putih kekekee….  nahh tengok ja la gambar-gambar dan video yang sempat kami kasi rakam untuk korang tinguk…. 😉

Oppsss…. ni bukan orang AADK k… nie pengacara majlis program tu…

Aduiii… simpanla dulu parang dan cangkul tu ba baru tengok pameran kami adehhhh…..

Lawatan YB. ke gerai pameran AADK

p/s – akan diupdate kemudian k… 😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s