Misi menyelamatkan buku perkhidmatan dan kenderaan jabatan…

Posted: 27 Mac 2012 in Artikel, Pelbagai
Tag:, , , , ,

Kira-kira jam 6.30 petang semalam, kami dikejutkan dengan deringan lonceng penggera yang tidak henti-henti…… kebetulan pada  waktu tersebut terdapat beberapa kakitangan yang belum balik kerana terpaksa menyiapkan kerja-kerja yang perlu disiapkan segera…..  sejerus selepas itu kami mendapat arahan untuk mengosongkan bangunan daripada pihak pengurusan kerana didapati berlaku kebakaran di Parkson (lokasi belum comfrim sebenarnya pada waktu itu)  dengan keadaan cemas para  penghuni bangunan berarak   turun dengan menggunakan tangga kerana lift telah dimatikan bagi tujuan keselamatan…….

Tiba  di bawah,  kelihatan  sudah  begitu ramai orang  yang   berkumpul dan memerhatikan apa yang akan terjadi. (api belum nampak la…. tapi bau asap memang ada hehee…) kelihatan  juga   tiga buah kenderaan bomba  telah mengambil lokasi masing-masing sebagai  langkah   berjaga-jaga…  pada masa yang sama  kelihatan  beberapa ahli bomba yang keluar masuk bangunan bagi mengawal dan memantau  keadaan (rasanya) dan  tidak kurang juga beberapa anggota polis yang bertindak mengarahkan  orang ramai  agar   keluar dari bangunan…….

Setelah berbincang sesama,  dan oleh kerana tiada juga api yang kelihatan…..  enam orang daripada kami sepakat untuk naik semula untuk menyelamatkan  buku-buku perkhidmatan kakitangan…. fuhh.. kesian kita  oohh klu buku tu terbakar…………  umpama terpadam la sudah riwayat kita  dalam perkhidmatan awam ini hehe……..  disamping itu, kunci-kunci kenderaan jabatan juga diambil dan atas arahan pegawai berkuasa kenderaan jabatan yang masih berada di kawasan letak kenderaan di bawah bangunan telah berjaya dialihkan ke kawasan selamat……..

Melalui sumber yang diterima  pagi  tadi  punca kejadian adalah bermula daripada kepulan asap yang keluar daripada wayar eletrik di tingkat dua dan menyebabkan lonceng penggera berbunyi………. Mungkin litar pintas la tu kan…. Syukur alhamdulilah hari ini dapat menjalankan tugas seperti biasa… punca masalah kelmarin telah berjaya diselesaikan oleh pihak berwajib… terima kasih banyak-banyak diucapkan… kepada warga pentadbiran, bah susun  buku-buku perkhidmatan awam tu balik ke tempat asalnya….. !

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s